tiistai 7. tammikuuta 2014

EROON TURHASTA TAVARASTA, KIITOS!


Kuten aiemmin kirjoitin, olen hankkiutunut eroon turhasta tavarasta ja savotta jatkuu edelleen. Vaikka tavaraa on tullut myytyä ja annettua jo valtavat määrät, useiden tuhansien eurojen edestä, jostain kumman syystä ylimääräistä tavaraa on edelleen laatikko kaupalla. Välillä ihmettelen, että miten se onkaan mahdollista?!

No, asiaan vaikuttaa mm. se, että lapset kasvavat ja heidän pieneksi jääneitä vaatteita, kenkiä, urheiluvarusteita ja leluja saa olla myymässä vähän väliä. Ja lasten varusteet myös tekevät hyvin kauppansa, jos ovat ehjiä/hyväkuntoisia.Yllä kuvassa osa joulun alla myymästäni tavaramäärästä. Myytävät on pakattu kotoa löytyneisiin laatikoihin. On kyllä aina ilo kantaa ovesta ulos tavaraa laatikoineen ja nauttia tyhjän tilan syntymisestä :) Ja lisäksi tilille kilahtaa rahaa :)

 

 Huutonet ja Tori.fi

Itse myyn tavaraa ja vaatetta paljon huutonetin ja Torin kautta. Parhaiten ovat tehneet kauppansa lastenvaatteet, erityisesti ulkoilupuvut. Helposti ovat menneet myös lasten sukset, monot, polkupyörät, lastenrattaat eli kaikenlaiset lapsiin liittyvät kohteet. Olen myynyt myös astioita, joista erityisesti Muumi tekee yleensä kauppansa. Omia vaatteita olen myös myynyt, mutta ne ei mene yhtä hanakasti kaupaksi kuin lastenvaatteet, ainakaan oman kokemukseni mukaan. 

Tori on uudempi tuttavuus ja sen kautta olen myynyt mm. pari mattoa ja Arabian kahviastiaston siten, että ne on noudettu suoraan kotoa :) On säästynyt lähettämisen vaiva!

Kirppari

Kirpparille vien tavaraa myyntiin parisen kertaa vuodessa. Myös kirpparilla lastenjutut menevät helposti kaupaksi sekä kaikenlainen "krääsä". Monesti olen pitänyt myyntipaikkaa kuukauden verran (paikkamaksu ollut n. 100€/kk) ja tienannut 400€ - 500€ kuukaudessa paikkamaksun jälkeen

Kirpparin etu on se, että siellä kehtaa myydä myös huonokuntoisempaa tavaraa, toisin kuin huutonetissä. Ainakaan itse en yleensä laita Huutonettiin mitään huonokuntoista, koska sellaisen tuotteen kuvaileminen on hankalaa ja se varmasti karkottaisi ostajiakin... 

SPR ym. hyväntekeväisyysjärjestöt 

Välillä vien tavaraa SPR:lle. Lahjoituksesta saa hyvän mielen ja tavarasta pääsee eroon heti, eli ei tarvitse odottaa myyntipaikan saamista kirpparilta tai laatia ja seurata huutonet ilmoituksia. Joskus olen pyytänyt SPR:ltä noutoa ja sehän onnistui: kotioveltamme noudettiin pinnasänky ja keittiöryhmä :)  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti