maanantai 6. tammikuuta 2014

MUUTTO

Jotkut vihaavat muuttoa, toiset taas suorastaan rakastavat sitä. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään :) Tykkään muutosta monestakin syystä, mm. siksi, että pääsen/joudun käymään läpi asunnon tavarat ja voin lajitella ne pois heitettäviin, lahjoitettaviin, myytäviin ja säilytettäviin. Pääsen siis eroon turhasta tavarasta ja uuden asunnon järjestäminen helpottuu, kun tavaraa on karsittu. Pidän pakkaamisesta, on mukavaa nähdä kuinka asunto tyhjenee konkreettisesti. Tykkään myös suunnitella uuden asunnon sisustusta, oikein hartaasti ajan kanssa. Muuttoon liittyy myös lupaus uudesta alusta :)


Muutimme viime vuonna vastavalmistuneeseen asuntoon. Olen kova suunnittelemaan ja organisoimaan asioita ja nytkin mietin etukäteen kuinka siivoan uuden asunnon huone kerrallaan, tuon tavararoita asuntoon alussa pikku hiljaa laittamalla ne heti omille paikoilleen siivottuihin kaappeihin ja hyllyihin. Tein listaa ostettavista asioista ja mietin etukäteen kuinka asettelen huonekalut huoneeseen ja mitä mattoja ja verhoja todennäköisesti käytän missäkin huoneessa. Pidän suunnittelusta niin paljon, että ei unikaan aina tullut haaveillessa :) 

Muuttopäivä

No, todellisuus on usein tarua ihmeellisempää. En päässyt siivoamaan asuntoa etukäteen enkä tuomaan tavaroita suunnittelemassani järjestyksessä. Sattuneista syistä johtuen suurin osa tavaroista muutettiin kerta rytäkällä muutaman tunnin sisällä. Totesin, että jos olisin siivonnut etukäteen, olisin joutunut siivoamaan uudelleen muuton jälkeen, ainakin lattiat... jotta jotakin positiivistakin nopeasssa muutossa oli. Lopputulos oli kuitenkin se, että uusi asunto oli täynnä muuttotavaraa ja sitä kaaosta katsoessa sai ihmetellä, että kuinka tavarat saa koskaan mahdutettua kaappeihin! Mistä aloitan! Kuinka löydän kipeimmin tarvitsemani tavarat tavararöykkiöstä? Edellisessäkin asunnossa oli edelleen tavaraa, ja sitä siivottavaa... mutta olin innoissani muutosta kaaoksesta huolimatta :)

Mukavia muistoja

Muuttoiltana oli päästävä uuteen saunaan tavarakaaoksesta huolimatta! En löytänyt vaihtovaatetta kaikille tavarapaljouden keskeltä... no pärjäsimme niillä vaatteilla mitä oli ja mitä löysin. Pesin saunan nopeasti, mutta siitä huolimatta lapset saivat uudesta saunasta nokkosihottumaa ja sitä rasvailtiin sitten kasvovoiteellani, vartalovoiteet kun olivat jossakin tavarapinojen kätköissä... Sängyt raivattiin tavaroiden alta ennen nukkumaan menoa ja unta odotettiin tavarapinojen keskellä. Mutta se on elämää se, hauskat muistot kaikesta jäi! :)
 

Tavaroiden purkaminen ja paikalleen asettelu vei viikkoja eikä itseasiassa vieläkään ihan kaikki ole paikallaan ja tip top järjestyksessä. Tärkeintä on kuitenkin se, että tämä uusi koti on tuntunut omalta ja kotoisalta ihan alusta alkaen :) :)


Ostoslista

Ennen muuttoa kävimme Ikeassa ja ostimme muutaman huonekalun sekä Ikean edullisia verhokankaita useita metrejä :) 

Olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja keittiöön kaivataan vielä mattoa, ajatuksissa keittiöön on harmaa Askon Jupiter muovimatto 80cm X 200cm:JUPITER-muovimatto
 

Makuuhuoneeseen Askon PARIS -sängynvierusmatto


PARIS-sängynvierusmatto

Olohuoneeseen jokin nukkamatto, kuten Askon valkoinen LIV -nukkamatto
LIV-nukkamattotai harmaa Mountain nukkamatto

 MOUNTAIN-nukkamatto 160 X 230 cm, Harmaa

Pitäisi saada myös uusi sohva, mielellään vuodesohva divaanilla. Sohvan on oltava selkeä ja ryhdikäs! Ja mielellään sellainen, että sen saa helposti imuroitua alta paikaltaan pois siirtämättä. 

Vaihtoehtona voisi olla tämä Askon Tango -divaanivuodesohva:
TANGO-divaanivuodesohva Musta Kangas: Trani musta

Tai hieman yksinkertaisempi Askon Lucas -divaanivuodesohva:

 LUCAS-divaanivuodesohva Kangas: Visby tummanharmaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti