keskiviikko 1. tammikuuta 2014

YKSINKERTAISTAMINEN

Elämän yksinkertaistaminen on minun kohdallani tarkoittanut sitä, että olen pyrkinyt eroon turhasta tavarasta. Tavarasta luopumisessa on jotakin hyvin vapauttavaa. Siitä saa kevyemmän mielen samalla kun tavaran määrä vähenee.

Tavaran vähentämisen vaikutuksia:


- Siivoamisen nopeutuminen. Siivoaminen on huomattavasti nopeampaa, kun ympärillä ei ole liikaa siivoamista hidastavaa tavaroiden paikalleen viemistä / siivouksen edestä siirtämistä. 

- Useammin siivoaminen. Siivoukseen tulee ryhdyttyä aiempaa useammin, koska siivous palkitsee aiempaa nopeammin ja siivous sujuu helpommin.

- Siistimpi koti. Koti on aiempaa useammin siisti (tervetuloa yllätysvieraat), koska paikat pysyvät paremmin järjestyksessä pienemmän tavaramäärän vuoksi.

- Tavarat löytyvät nopeammin, koska niitä on vähemmän ja ne on helpompi säilyttää omilla paikoillaan.

- Koti tuntuu tilavammalta vähemmän tavaramäärän vuoksi. Ehkä muuttoaikeet isompaan asuntoon saa unohtaa.

- Hyvä mieli antamisesta/myymisestä. Tarpeettomien tavaroiden myyminen tai antaminen tuo hyvää mieltä itselle ja vastapuolelle.- Ekologisuus. Tavaraa karsimalla saattaa huomata kuinka paljon vähemmällä voikaan tulla toimeen - ja vielä voivansakin paremmin!

- Positiiviset vaikutukset mielialaan. Tyhjemmässä ja siistimmässä kodissa ajatus kulkee paremmin ja stressi vähenee :)

- Lumipalloefekti elämän muille osa-alueille. Tavaran karsimisen positiiviset vaikutukset saattavat siirtyä myös muille elämän osa-alueille, kuten vaikkapa terveellisemmän ruokavalion toteuttamiseen (mielekkäämpää siistissä ja toimivassa keittiössä), raha-asioiden kuntoon saattamiseen (koti järjestyksessä - raha-asiat järjestyksessä) tai liikuntaharrastuksen aloittamiseen (urheiluvarusteet helposti saatavilla ja ajantasalla). JNE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti